Salát z červené řepy s vlašskými ořechy

Tento recept je zdravý, rychlý a hlavně chutná. Hlavně neopomeňte ty ořechy, s nimi je to pak opravdu delikatesní.

Suroviny: 500 g červené řepy, 1 stroužek česneku, 150 g bílého jogurtu 3%, 20 g vlašských ořechů, sůl, pepř,
bobkový list, celý kmín, fenykl a anýz

Postup:
1.Odměříme si předem množství vody v hrnci na bulvy tak, aby byly následně při vaření celé ponořené.
2. Osolenou vodu nejdříve přivedeme k varu a pak do ní vkládáme dobře umyté neoloupané bulvy vcelku, každou s kořenem, který neodřezáváme.
3. Vodu po přivedení k varu obohatíme o koření jako je bobkový list, celý kmín, fenykl a anýz, a pak řepu vaříme pomalým varem dle její velikosti minimálně hodinu až hodinu a půl.
4. Po vychladnutí ji oloupeme, nastrouháme na struhadle. Uvařenou řepu lze uchovat i několik dalších dní v lednici.
5. Jogurt ochutíme rozetřeným stroužkem česneku, solí a pepřem, ozdobíme jím řepu a nakonec posypeme nadrobno nasekanými ořechy.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 komentáře :

  1. Uvařenou červenou řepu nastrouháme, osolíme, opepříme a zaleji marinadou. Ta e z medu, oleje, lžíce hořčice plnotučné a lžíce francouzské. Ještě přidám fenykl a trochu chili, přidá se trochu vody. Vše se dobře promíchá a dá do chladná. Dobrou chuť. Zdraví nada

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]